En bok som varje 12-åring, 30-åring eller 67-åring borde läsa

Agnes bokblogg skriver fint om I väntan på mitt ovanliga liv . Hon skriver bland annat : “Det här är precis en sådan verklighetstrogen bok för mellanåldern som jag älskar. Man får följa vardagen men det är en händelserik vardag med olika spännande händelser. Silas är en intressant karaktär att läsa om.”

Hon jämför Silas familj med Athenas familj i Elin Eks och Sigges familj i Jenny Jägerfelds Mitt storslagna liv. Agnes skriver vidare: “Pär Sahlin har skapat trovärdiga karaktärer att känna igen sig i. Jag tror vi alla har stött på någon som mobbaren Viggo till exempel. Silas får en klump i magen så fort han får syn på Viggo. Rädslan för vad som ska komma härnäst är realistiskt beskriven. Likaså den hemliga kärleken han känner för Narin. Min favoritkaraktär i boken är lillasystern Zico som Silas får en starkare relation till under bokens gång. Hon är cool, handlingskraftig och vet vad hon vill samtidigt som hon skulle vilja slippa pressen föräldrarna har på henne som fotbollsspelare. Silas och Zico hjälper och stöttar varandra vilket är fint att läsa om. ”

Agnes avslutar recensionen: “I väntan på mitt ovanliga liv är riktigt spännande och händelserik trots att den handlar om vardagliga saker som kärlek, vänskap, mobbing, familj och att våga stå upp för sig själv. Som läsare fäster jag mig vid karaktärerna och vill hela tiden läsa vidare för att få reda på hur det ska gå för Silas, Zico, Narin, Gun och Åke. Det är en fin och viktig berättelse som jag tror att många kan relatera till. En bok som varje 12-åring, 30-åring eller 67-åring borde läsa. ”

Läs Agnes hela recension här.

Den 22 maj tipsade Agnes också om I väntan på mitt ovanliga liv i Radio P4 Sörmland. Lyssna här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.