I ett annat universum än ditt

Pär Sahlin

”Sannolikheten för att jag och Narin skulle bli ihop var ungefär lika stor som att träffas av en asteroid i huvudet. Och då ska man veta att risken att träffas av en stenbit från rymden är väldigt, väldigt liten. Det händer i genomsnitt en gång vart sjutusende år! Ändå hände det osannolika!”

Charmigt om relationer och missförstånd För Silas känns livet skönt. Viggo har blivit schyst, han har världens finaste tjej, han kommer bra överens med sin syster. Men så strular allt till sig. Kompisen Aron kommer tillbaka från Chile och allt vänds upp och ner.

Plötsligt känns de som att alla andra är bättre, att han är tråkig och gör fel, att han inte passar in på nyårsfesten som närmar sig, att Narin inte vill vara ihop längre … Han måste göra något för att imponera på alla. Och när retorikkvällen i skolan kommer, har Silas förberett ett tal som ska ta alla med storm.

I ett annat universum än ditt är den fristående fortsättningen på I väntan på mitt ovanliga liv (nominerad till Barnradions bokpris 2020). Pär Sahlin skriver med humor och mycket hjärta. Med hög igenkänning tar han upp teman som vänskap, kärlek, familj och identitet.

PÄR SAHLIN är författare på heltid men även utbildad lärare i svenska, SO och bild. Han har gett ut en mängd böcker, både barn- och ungdomslitteratur samt läromedel i svenska och SO. Pär bor på Södermalm i Stockholm.

Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2022.

Länk till lärarhandledning.

Omslag av Eva Lindeberg