Skrivmix 3-6

Skriva i genrer för årskurs 3-6

Omslag 1Mitt andra läromedel blev Skrivmix. Det kom ut 2008. Från början var det tänkt att bli tre böcker för mellanstadiet, men snart utökades serien med en bok för årskurs 3; Skrivmix Start.

Idén till böckerna kom från Anu Sensalu på Natur & Kultur och de passade väl in i de tankar jag själv hade kring hur man skulle göra eleverna i skolan mer genremedvetna.

Ur detta arbete växte så småningom tanken att göra ett läromedel för högstadiet. Det som kom att bli Fixa texten!

Skrivmixböckerna är så kallade abetsböcker och eleverna skriver direkt i boken. Trots det är de i fyrfärgstryck, vilket jag tycker är väldigt roligt. Eleverna i den svenska skolan ska ha snygga böcker och mindre av svartvitgrådasssiga kopior!

Alla omslag

2 thoughts on “Skrivmix 3-6

 1. Hej!
  Mitt namn är Isabella Dzanko. Jag är lärare i SVA och modersmål BKS. När jag skulle visa dina böcker för min kollega i SV så upptäckte vi att dem har utgått ur sortimentet. Min fråga är:
  * kan man beställa böckerna någonstans?
  * om inte, får man kopiera ur dem?
  PS: Detta är ett mycket bra material för eleverna i årskurs 4-6. Synd att det inte går att köpa längre!
  Mvh, Isabella Dzanko

  1. Hej Isabella, såg ditt meddelande först nu. Ber om ursäkt. Tack för uppmuntrande ord om läromedlet Skrivmix. Tyvärr har det, som du skriver, utgått. Detta för att det inte sålde tillräckligt bra. Även om jag vet att det har fungerat väldigt bra för många elever. Jag har skrivit ett nytt läromedel, där delar av materialet återanvänds. Det heter Skrivsuccé och Talsuccé. Med vänlig hälsning, Pär Sahlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.