OM MIG

1Jag heter  Pär Sahlin och är författare, lärare och föreläsare.

Här nedan finner du foto och information om mig.

närbild färg kopia närbild svartvitt kopia DSC07307_version2 kopia DSC07320 - Version 2 kopia

(Fotograf: Henrik Kindgren)

Mitt liv som författare

2014 debuterade jag som barnboksförfattare med romanen Solhjärtats hemlighet, en fantasybok för barn i åldern 9-12 år. Boken är utgiven av Idus förlag. Här kan du läsa min författarpresentation på förlaget. Under de följande åren har serien byggts ut med ytterligare tre böcker: Saltregnen, Silverdrottningen och Skuggljusen. Den första och andra delen har översatts till turkiska och ges ut av förlaget Fom Kitap i Istanbul.

Jag har även skrivit fantasyböcker för yngre barn (6-9 år) De handlar om hjälten Agaton och böckerna ges ut av Natur & Kultur: Agaton och den eviga vintern, Agaton och hjältarnas kamp och Agaton och kärlekskriget.

På Hegas förlag har jag gett ut tre böcker. De två första heter Leo och lögnerna och Leo och kärleken och vänder sig till 6-12 åringar. Nadir och ingen annan är en ungdomsbok, som också kommer att ges ut på arabiska.

Jag är medlem av Sveriges författarförbund,  Författarcentrum Öst, Sveriges Läromedelsförfattares Förbund och Smålands författarsällskap

Sedan 2006 skriver jag läromedel i svenska. Alla mina läromedel är utgivna av Natur & Kultur. Jag skriver läromedel för elever i alla stadier, från lågstadiet till sista ring på gymnasiet! Här kan du se vilka läromedel jag har skrivit. 2016 tilldelades jag Lärkanpriset för årets läromedelsförfattare i kategorin Mellanstadiet. Priset delas ut av Sveriges Läromedelsförfattares Förbund. Prissumman var 50 000 kronor.

 

Här pratar jag om genrer under Bok- & Biblioteksmässan 2011.

 

Författarbesök

Jag gör även författarbesök i skolor och på bibliotek. Sedan hösten 2014 har jag mött närmare 100 skolklasser och talat om mitt författarskap. Här kan du läsa om när jag besökte Svenska skolan i Teneriffa.  Jag har även gjort poesiworkshops för äldre elever, bland annat under 127-festivalen i Bredäng. Är ni intresserade av att boka ett författarbesök hör antingen av er till Författarcentrum Öst där jag är medlem eller skriv direkt till mig:  par.sahlin@gmail.com. Här kan du läsa mer om mina författarbesök och om fantasyskolan.

Jag har även skrivit poesi och finns att läsa i antologin 7 Unga (1998) från Hägglunds förlag. Här kan du läsa en recension av Elisabeth Norin.

Mitt liv som lärare:

Jag är utbildad lärare och är behörig och legitimerad för att undervisa i svenska  på grundskolan årskurs 1-9 samt gymnasiet 1-3, i SO och bild årskurs 1-7 och samtliga ämnen årskurs 1-3

Tillsammans med Lennart Wigström startade jag  2003 profilklasserna Litteratur & Drama på Södermalmsskolan. En profil där ordet, det talade, skrivna och lästa skulle genomsyra all undervisning. Profilen drev vi med stor framgång under åren 2003-2014. Läs några av artiklarna här:

http://www.svd.se/kultur/forfattartraning-pa-skoltid_793411.svd

http://www.lararnasnyheter.se/alfa/2009/05/28/litteratur-drama-inspirerar

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/slarva-inte-bort-lararna/

En av mina före detta elever, skådespelaren Bill Skarsgård, uppmärksammade mitt arbete som lärare i samband med Skolverkets reklamkampanj För det vidare. Här kan du se videon med mig och Bill:

Tidskriften Kupé skrev ett reportage om mig och läraryrket. Läs det här. Man måste bläddra fram till sidan 41 och 59

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=tmptfdvg&gInitPage=1

Under hösten 2014 hade jag ett skrivuppdrag åt Skolverket tillsammans med Helga Stensson. Det resulterade i Uttrycksformer för upptäckare och hade till syfte att främja läs- och skrivutvecklande arbete i NO-ämnena. I januari 2015 slutade jag som lärare för att skriva på heltid.

Läsåret 2015-2016 undervisade jag på Skrivarlinjen på Skrivakademin,  Folkuniversitetet

Mitt liv som föreläsare

Jag föreläser gärna om mitt eget skrivande men också om hur man inspirerar elever att skriva och läsa. 

http://www.nok.se/Laromedel/GY-VUX/Gymnasiet/Svenska/Fixa-svenskan/

 

4 thoughts on “OM MIG

  1. Hej Pär!
    Vi är en klass 4 i Fornåsa utanför Motala som just fått boktips av din bok om Nadir. Vi skulle väldigt gärna vilja att du kom och berättade om dina böcker och hur man blir författare. Hur mycket kostar ett skolbesök?
    Hälsning från 18 st bokslukare och deras lärare Cia Eriksson.

  2. Tusen tack bästa Pär!
    En hel veckas kreativt skrivande under din mycket pedagogiska ledning och varma humor har verkligen bidragit till ökad kunskap och skrivglädje för oss alla i gruppen.
    Alla som vill komma igång med sitt skrivande borde få träffa dig och få chansen att utvecklas i sitt skrivande.Stort tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *