Recensioner av Skuggljusen

“Berättelsen är härligt spännande och mina ögon dansar entusiastiskt över sidorna. Som tidigare delar är Skuggljusen välskriven och personerna fint tecknade. Skuggljusen är en lyckad avslutning på en lite smågrym men också varmhjärtad fantasyserie om ondska, kamratskap, svek mod och förlåtelse.”

Kerstin Hagstrand-Velicu, Btj-häfte nr 4, 2017.

 

JoSblog skriver:

Äntligen kom den. Sista delen. Som vi sett fram emot den och inte blev vi besvikna. Eller jo, kanske för att vi inte hann läsa ut på en och samma kväll utan fick sprida ut den över flera dagar. Idag läste vi direkt efter middagen och knappt två timmar senare var den slut.

Det var i februari som vi läste Silverdrottningen och vi hade nog behövt få en liten kort sammanfattning av den för att ha full koll. Vi kastades dock in i det direkt och det var bara vissa saker som jag fick fråga barnen om de hade koll på och ibland hade det koll och ibland inte. Skulle vilja se ett släktträd!

Gillar hur vänskap är så viktigt, och hur små skitsaker kan ge grus i maskineriet, men att det går att ta sig igenom. Att samarbete är nyckeln.

Gillar att det är en annan värld och att kontrasten är så stor. Det blir lite extra häftigt när de byter värld. Känns nästan som om det är på riktigt, att Elorien finns.

Jag (och barnen) hoppas på någon slags fortsättning. Det finns alla chanser i världen att fortsätta skriva mer om det för slutet var ett slut som öppnade upp för mer

 

Lena Östh skriver på Bokus hemsida:

Spännande barnbok!

Roligt med en barnbok som är lättläst utan att vara barnslig. Jag läser med min 11-åring och det är svårt att lägga boken ifrån sig. Detta är sista delen och vi håller tummarna för att det kommer fler böcker av Solhjärtats Hemlighet.
Vi skrattar och ängslas, gråter och våndas ihop med huvudkaraktärerna som utan att upplevas som präktiga ändå visar vad som räknas mest i livet – vänskap.

Hon ger boken 5 stjärnor!

 

Axel, 11 år skriver på Bokus hemsida:

Jättebra!

Jag har tyckt jättemycket om alla de tidigare böckerna i serien och Skuggljusen var precis lika bra. Framförallt är det spännande och oväntade vändningar i dem vilket jag tycker om.

Han ger boken 5 stjärnor!