Recensioner

Kerstin Haglund-Velicu, BTJ skriver i sitt omdöme:

“Silverdrottningen är den tredje delen i fantasyserien Solhjärtats hemlighet. Kim, killen från Sverige, är nu prins. Kim och hans återfunna mamma, drottning Albä, av Elorien. Kim och vännerna Nela och Serkzes blir vittnen till en invasion av silverskepp. Det vimlar av främmande soldater, människor dödas, hus och båtar sätts i brand. Kims föräldrar och Nelas pappa förs bort med båt. Kim tänker på spådomens fyra tecken som förebådar Eloriens undergång, svärtan, saltregnen, silver och skuggorna och att han ensam kan rädda landet. Är detta det tredje tecknet? Fiskarkvinnan Ma, berättar att det är Silverdrottningen som vill hämnas. Ma hjälper dem med båt och de seglar mot ön Höbe, där Silverdrottningen härskar. /…/ Tredje delen är lika snabb och fint skildrad som de tidigare. Blicken glider snabbt över sidorna i ivern att läsa hur det går, samtidigt som jag vill få den fina läsupplevelsen att vara länge.

Jos Blogg skriver bland annat:

“Efterlängtad bok! Den var exakt så bra som vi hoppades. Väldigt väldigt spännande och fler och fler saker knyts ihop.

Tror vi läste hela boken på tre dagar och då läste vi någon morgon oxå eftersom den var så bra. Om barnen fick välja mellan att spela eller lyssna på boken valde de boken direkt.

Gillar hur den tar upp hur det är att vara tre vänner vilket inte alltid är lätt. Vad delar man med sig och inte? Många intressanta frågeställningar blir det.”

Läs hela recensionen här