Solhjärtats hemlighet 1

solhjarta_omslag_140610

Köp boken på Idus förlag, Adlibris, Bokus eller Glansholm.

Läs ett smakprov ur Solhjärtats hemlighet

Läs mer om Solhjärtats hemlighet

Omslaget är gjort av den fantastiske illustratören och tecknaren Karl Johnsson. Läs mer om Kalle på hans blogg här.

Axplock av recensioner och läsarröster. Du kan läser fler recensioner här.

Tidningen kulturens Stefan Wilhde:

Sahlin skriver medryckande och följsamt och dukar upp ett äventyr som bjuder på många överraskningar i en exotisk värld som kanske eller kanske inte existerar och där ont och gott möts på klassiskt manér. ”Solhjärtats hemlighet” är en klart läsvärd och tänkvärd roman för barn i åldern 9-12 år.

Bloggen En bok vid havet skriver:

Spänningen håller hela vägen i den här välskrivna berättelsen. Det enda som gärna hade sett annorlunda ut är att texten är lite för tät och aningen för liten. Fast så fort man kommer in i berättelsen så glömmer man det.

Bokbloggen Västmanländskans bokblogg skriver:

Jag läste den här boken med stort nöje och lämnade den vidare till en kollegas son, som slukade den! Rekommenderas för barn 9-12 år, men passar alla som uppskattar en spännande berättelse.

Barnboksförfattaren KIm M. Kimselius skriver:

Det är en fartfylld berättelse som hade vunnit mer genom att stanna upp i handlingen ibland och vila i ögonblicket. Trots det är det en fängslande berättelse, en riktigt bra fantasibok för yngre läsare. Jag tror att Kim kommer att bli mångas favorit, för det känns som om det inte är sista gången vi får läsa om Kim.

Axel 8,5 år skriver:

Jag tyckte boken var fantastisk! Den var spännande och lite mystisk och jag ville nästan inte läsa färdigt den för att då skulle den ju ta slut. 

Eleverna på Svenska skolan på Teneriffa har skrivit på sin blogg.

Tilde Isaksson skriver bland annat:

Det jag tyckte om med boken var för att den var så spännande och fylld med äventyr. Jag kunde inte släppa boken när Nela och Kim blev jagade av svartmunkarna genom Svarta skogen.

Jag tycker verkligen om Pär Sahlins sätt att skriva. Han använder mycket kluriga ord som gör hela berättelsen mer spännande!

Jag gillar bilden på framsidan, som Karl Jonsson har ritat, den ser så spännande ut och jag vill genast börja läsa boken!

Det dåliga med boken är att den är så kort, jag kunde knappast sluta läsa den och det fanns för få person beskrivningar, jag ville veta mer om personerna! Jag ser verkligen fram emot uppföljaren!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.